Ouders een bericht sturen? E-mail!

Soms wil je als leraar ouders een bericht sturen. E-mail gebruiken we nu al voor al onze interne communicatie, vanaf schooljaar 2022-2023 kunnen we via e-mail ook ouders bereiken.

Ouders bereik je vanaf nu via e-mail. De berichtenmodule op Smartschool is niet langer beschikbaar.

(On)bereikbare ouder?

Ouders worden bij inschrijving gevraagd naar hun persoonlijke mail. Is deze beschikbaar dan wordt deze toegevoegd aan onze mailomgeving. Zie verder in dit artikel hoe je hiermee aan de slag kan.

Krijg je bij het mailen een foutmelding? Vraagt een ouder om een e-mailadres te wijzigen of toe te voegen? Hoe je dit doet lees je hier.

Ouder per ouder

Een mailtje sturen naar een ouder is eenvoudig. Zoek in het adresboek op naam van de leerling:

Je ziet in de lijst:

  • De leerling zelf
  • Ouder 1 (moeder, plusmama of oma van … indien beschikbaar)
  • Ouder 2 (vader, pluspapa of opa van … indien beschikbaar)
  • Ouder 3 (andere, bijvoorbeeld: voogd, broer, begeleider, … indien beschikbaar)

Merk op: zie je enkel de leerling zelf? Dan werd er bij inschrijving (zie hoger) geen mailadres van mama of papa opgegeven.

Voorbeeld van de beschikbare contacten in de webmail voor de fictieve leerling Jan Janssens.

Alle ouders van een klas

Net als distributielijsten om alle leraren van een klas te bereiken zijn er ook distributielijsten om alle ouderaccounts van een klas te mailen. De naamgeving van deze distributielijsten is: *OUDERS-X-KLAS (waarbij X de campuscode is).

Belangrijk: gebruik altijd BCC bij het mailen naar distributielijsten.

Onderstaande animatie geeft de werking weer. Daaronder staat het ook uitgeschreven.

BCC rechtsboven aanklikken > BCC onder CC aanklikken > All Groups > ¨*ouders-etc… intypen > + aanklikken > Opslaan.

Merk op: we kunnen nooit garanderen dat we van alle ouders een werkend mailadres hebben. Krijg je bij het versturen van een mailtje naar ouders een foutmelding? Geef dit door.

Voorbeeld distributielijsten alle ouders klassen campus Engineering.

Krijg je niet dadelijk de juiste lijst te zien. Klik op BCC en zoek de juiste groep op in het adresboek (bij all groups):

Voor de communicatie met leerlingen gelden uiteraard aangepaste afspraken. Zo zal je met leerlingen meestal communiceren via je jaarteam of chat. Alle aangepaste afspraken kan je hier vinden.

Ouders die ons willen contacteren

Uiteraard kunnen ook ouders ons steeds mailen. Iedereen binnen het Guldensporencollege is bereikbaar via e-mail onder de vorm voornaam.naam@guldensporencollege.be.

Tijdens het kennismakingsmoment met nieuwe ouders op de campus wordt dit meegedeeld maar uiteraard is het geen slecht idee om als titularis bijvoorbeeld een kort mailtje te sturen naar de ouders van je leerlingen waar je een aantal afspraken deelt en je contactgegevens bezorgt.

Een gedachte over “Ouders een bericht sturen? E-mail!”

Reacties zijn gesloten.