Schoolagenda klaar voor vakantiemodus?

Elke leerkracht wordt verondersteld de digitale agenda op Smartschool zelf bij te houden. Op het einde van het jaar is het een goed idee om per klas een backup te nemen van je agenda. De stappen hiervoor vind je hieronder.

   1. Open de agenda en klik in het linkermenu voor Agenda afdrukken.
    Smartschool-agenda-afdrukken
   2. In het volgende venster (zie schermafdruk onderaan) heb je een overzicht van alle mogelijke afdrukopties. Er zijn er momenteel 6. Selecteer hier de Lesagenda.
   3. Kies dan een datum bij Vanaf: Dat zal normaal gezien 1 september zijn. (Of -wanneer de export niet lukt- de maandag van de eerste volle week van september.)
   4. Kies vervolgens een datum bij Tot en met: Kies hier voor 30 juni.
   5. Kies dan je klas.
   6. Zodra je je klas gekozen hebt, wordt de lijst met vakken aangepast zodat je eigen vak in de gekozen klas geselecteerd wordt. De rest is nu niet meer geselecteerd.

    Doe dit in de juiste volgorde, anders wordt de lijst met vakken niet aangepast! Dus eerst klas, dan vak!

   7. Bij Opties kies je of je de vermeldingen van de toetsen, taken en lesonderwerp er wil bijnemen. Het is aan te raden alle vinkjes op geselecteerd te laten staan.
   8. Nu kan je de agenda afdrukken, dat betekent dat de agenda in pdf-formaat naar je computer gedownload wordt. Kies volgens de instellingen van je eigen computer of je die wil downloaden of openen in een PDF reader. Bewaar het vervolgens in jouw OneDrive of in jouw jaarteam!
   9. Herhaal dit nu voor alle klassen waar je les geeft.

Een gedachte over “Schoolagenda klaar voor vakantiemodus?”

Reacties zijn gesloten.