E-mail personaliseren: je eigen handtekening!

Ons gusco-mailadres wordt gebruikt voor berichten tussen collega’s of naar externen. In professionele mailomgevingen wordt het gebruik van een uniforme handtekening sterk aanbevolen.

Een gepersonaliseerde handtekening is niet alleen mooi maar ook handig omdat op die manier onze contactgegevens steeds meegestuurd worden.

Om het genereren en instellen van een handtekening te vereenvoudigen werd onderstaande tool ontwikkeld. Je vult een aantal verplichte en optionele gegevens in en kiest voor een handtekening in de webmail of voor een versie die werkt in een e-mailclient (Outlook). Onderaan de pagina van de generator kan je ook de stappenplannen terugvinden hoe je de handtekening toevoegt.

https://apps.guscoweb.be/Handtekening/Form.php

Een handtekening genereren…
…en de gegenereerde handtekening

Om nu de gegenereerde handtekening te gebruiken kan je voor de webmail onderstaande stapjes volgen. (Stappenplan voor Outlook is ook beschikbaar onderaan de pagina van de generator.)

 1. Kopieer de geopende handtekening door deze te selecteren en daarna met de rechtermuisknop te kiezen voor ‘kopieer’.
  Tip: Selecteer de handtekening van boven naar beneden, anders gaat het fout bij het plakken van de handtekening.
 2. Surf nu in een nieuw tabblad naar https://portal.office.com en log in op de webmail. Op die manier blijft dit stappenplan beschikbaar in het huidige tabblad.
  Tip: met de sneltoets ctrl-t open je eenvoudig een nieuw tabblad.
 3. Kies -éénmaal je webmail geopend is- rechts boven voor het tandwieltje. Daarna klik je in helemaal onderaan door naar ‘e-mail’.
 4. Aan de linkerzijde kies je voor Indeling > E-mailhandtekening. 
 5. Plak nu de gekopieerde handtekening in het vak ‘e-mailhandtekening’ door de sneltoets ctrl-v te gebruiken binnen het vak.
 6. Controleer voor de volledigheid ook of zeker de eerste optie aangevinkt werd:
  Uiteraard kan je indien je dat wenst ook de tweede optie inschakelen.
 7. Eénmaal alles in orde kan je dit venster sluiten door op opslaan te klikken en met de blauwe pijl terug naar de webmail te gaan. Klaar.
  Je kan nu testen of alles ok is door een nieuwe mail op te stellen. De handtekening zou automatisch ingevuld moeten worden.

  Tip: Wie het o365-gedeelte in een instructiefilmpje wil zien kan hier terecht:

  Vragen of een probleem om dit stappenplan tot een goed einde te brengen? Spreek een ICT-coördinator aan en we brengen dit samen in orde.

2 gedachtes over “E-mail personaliseren: je eigen handtekening!”

Reacties zijn gesloten.