Schoolverlater: wat met de schoolaccount en je laptop?

Als schoolverlater (bv. laatstejaars) neem je niet alleen afscheid van het Guldensporencollege, maar ook van je @leerling.guldensporencollege.be-account en mogelijks ook van de laptop. Lees dus zeker goed dit artikel!

Account

Eens je @leerling.guldensporencollege.be-account is geschrapt, heb je geen toegang meer tot je OneDrive, e-mail of Teams. Ook je Office-licentie wordt gedeactiveerd.

  • Alle data die je nog wil behouden moet je dus kopiëren naar een locatie waar je blijvend toegang toe hebt (bv. een privé OneDrive, Google Drive, externe schijf, …).
  • Daarna moet je loskoppelen, wat verschillend is als de laptop via school gekocht werd of als een eigen laptop gebruikt werd.

Laptop via onze externe partner

Je logt in op de laptop met @leerling.guldensporencollege.be-account.

Zodra jouw account geschrapt wordt, betekent dit dat je geen toegang meer tot je laptop hebt.

Je moet dus vooraf je laptop loskoppelen van de schoolaccount. Je wordt hiervoor vooraf gewaarschuwd met een melding op het aanmeldscherm. Vanaf dat moment mag je het loskoppelen zeker niet uitstellen! Dit doe je best thuis, in de stekker, want het proces duurt een tijdje.

Volg dit stappenplan: Windows 10Windows 11.

Ondersteuning nodig voor de laptop na het verlaten van de school? Neem contact op met het Signpost Service Center of met de klantenservice van The Rent Company.

Je gebruikt een eigen laptop

Je maakt gebruik van een privé-account om aan te melden op je laptop. Een volledig herstel is in dit geval niet nodig, enkel het loskoppelen van de acount.

Om je accounts los te koppelen ga je naar instellingen > accounts > Toegang tot werk of school en verbreek je de verbinding. Meer info vind je in dit stappenplan.

Wat met de Office-licentie?

Als leerling van het Guldensporencollege kon je gratis gebruikmaken van Microsoft Office. Als schoolverlater heb je onderstaande alternatieven:

  • Als je naar een andere school gaat (bv. hogeschool of universiteit), dan kan het dat zij ook zo’n gratis licentie aanbieden.
  • Als dat niet het geval is kan je zelf een Microsoft Office licentie aankopen.
  • Of je kan een gratis alternatief zoals LibreOffice gebruiken. Opgelet: deze is niet 100% compatibel met Microsoft Office!