Hoe stel ik mijn persoonlijke laptop in voor gebruik op school?

Gebruik je een persoonlijke laptop op school dan sta je zelf in voor de installatie en configuratie van alle software noodzakelijk voor het volgen van de lessen.

Op deze pagina lees je hoe je dit doet.

Voor je begint

Controleer of je toestel voldoet aan de minimumvereisten:

Hardware

  • CPU: Ryzen 3 4300U of gelijkwaardig
  • Geheugen: minimaal 4GB/8GB* geheugen (*verplicht in bepaalde richtingen, voor meer informatie over het type toestel kan je steeds terecht op de website of de campus).
  • Opslag: minimaal 128GB SSD (256GB aanbevolen)
  • Het toestel is een pendevice of er wordt gewerkt met een losse pen (Bijvoorbeeld Wacom One).
  • De batterijlevensduur van het gebruikte toestel is voldoende om een volledige schooldag (7 lesuren) zonder oplader te kunnen werken.

Software

Besturingssysteem: minimaal Windows 10 (v20H2). Andere besturingssystemen zijn niet toegelaten.

Zorg dat je beheerder (administrator) bent administrator van het toestel en je dus alle software kan installeren die je nodig hebt.

Loskoppelen vorige school

Werd je toestel al gekoppeld aan een vorige school dan moet je dit loskoppelen. Om je accounts los te koppelen ga je naar instellingen > accounts > Toegang tot werk of school en verbreek je de verbinding. (Meer info.)

Je installeert …

Als leerling van het Guldensporencollege zal je zeker onderstaande nodig hebben: (Te installeren met jouw Office365-account die je hebt ontvangen van onze school, voornaam.familienaam@leerling.guldensporencollege.be)

  • Office (Word, Excel, …) : inloggen op office.com en via ‘Office installeren’ kan je de nodige Office 365-apps installeren op vijf verschillende toestellen.
  • OneDrive integratie: inloggen op office.com, in de linkse balk doorklikken naar OneDrive, klikken op synchroniseren en de stappen volgen. Na voltooien merk je dat ‘OneDrive – Guldensporencollege Kortrijk’ nu netjes integreert in Windows Verkenner. Handig om al je schoolwerk in te bewaren!
  • De Teams Desktop App downloaden en installeren. Via dezelfde link vind je ook de Teams Mobiele App terug.
office.com > Office installeren