Nieuwe leerling of schoolverlater in je jaarteam (klasteam)?

Doorheen het schooljaar kan het gebeuren dat nieuwe leerlingen ingeschreven worden of bestaande de school verlaten.

Is dat het geval in je klas dan doe je het volgende:

 • Nieuwe leerling: voeg je leerling toe aan je jaarteam.

  Zodra je de leerling toevoegt krijgt deze daarvan een melding en verschijnt je jaarteam in de lijst van teams van de leerling.

  Voor reeds toegewezen opdrachten in je jaarteam geldt dat deze standaard niet verschijnen voor de nieuwe leerling tenzij je dit expliciet anders ingesteld hebt. Als deze leerling nog niet vertrouwd is met opdrachten, bezorg je eventueel de link naar ‘Opdrachten in Teams (als leerling)‘.

  Gebruik je OneNote dan wordt voor de nieuwe leerling een lege sectie toegevoegd aan je klasnotitieblok. Vergeet niet om voor deze leerling evt. inhoud opnieuw te distribueren.
 • Schoolverlater: je hebt de keuze. Leerling blijft lid van het team (aanbevolen optie) of je kiest ervoor om de leerling uit het team te verwijderen.

  Leerling verwijderen uit het klasteam kan via team > … > Team beheren > Leden > X.

  Zodra je een leerling verwijdert, worden ook de opdrachten en cijfers van de leerling gewist. Evt. OneNote-secties van de leerling worden losgekoppeld (leerling heeft vanaf dat moment geen toegang meer) maar worden niet gewist. Wil je deze leerling ook in je klasnotitieblok wissen dan kan dat in OneNote zelf door de volledige sectie van de leerling te wissen.