Gratis Wifi op school voor iedereen? Ja dat kan (mag)!

Draadloos internet is al lang geen luxe meer. Velen van ons hebben een smartphone of een tablet en gebruiken die meer en meer. Denken we maar aan het opnemen van afwezigheden in Smartschool of het vlug beantwoorden van een mailtje.

Maar wat als je geen data-abonnement hebt, de snelheid tegenvalt of de ontvangst binnen niet super is? Dan hebben we op onze verschillende campussen gelukkig de beschikking over een eigen draadloos gastnetwerk: gusconet.

Toegang krijgen is eenvoudig. Er zijn 2 manieren:

  • Of je hebt éénmalig én tijdelijk toegang nodig. Dan kan je werken met een voucher. Deze zijn aan het onthaal of de receptie van de campus te verkrijgen en zijn slechts enkele uren geldig. Eigenlijk is dit meer geschikt voor gasten binnen de school (sprekers enz…)
  • Of je wenst gedurende het volledige schooljaar toegang tot het netwerk. Normaal kreeg je reeds een voucher toegestuurd. Mail kwijt? Je vindt je voucher terug in het team Gusco Apps > kanaal Algemeen > tab Gusco Apps > Gusco Secrets. Niet ontvangen? Stuur een mailtje naar een ICT Centraal voor jouw persoonlijke voucher. Deze blijft geldig tot het einde van het schooljaar en kan gebruikt worden op meerdere toestellen.

Een internetopdracht met leerlingen op de eigen smartphone? Ook de leerlingen krijgen bij hun inschrijving een voucher die een schooljaar geldig is!

Ok, ik heb een code. Wat nu?

gusconet-free
Landingspagina van het draadloos gastnetwerk.
  1. Maak verbinding met het draadloos netwerk gusconet.
  2. Het wachtwoord is ook gusconet (dus niet de voucher).
  3. Er opent automatisch een landingspagina en als dat niet zo is, dan open je een browser zoals Chrome, Edge, Firefox, …
  4. Zet een vinkje om je akkoord te verklaren met de gebruiksvoorwaarden (terms of use).
  5. Vul jouw ontvangen vouchercode in.
  6. Klik op verbinden/connect.
  7. Veel surfplezier!

2 gedachtes over “Gratis Wifi op school voor iedereen? Ja dat kan (mag)!”

Reacties zijn gesloten.