Klaar? Klaar!

VRT NWS test vanaf februari 2018 een nieuw initiatief uit: KLAAR. Met KLAAR biedt de VRT via Smartschool en het Archief voor het Onderwijs beeldmateriaal aan op maat van het onderwijs, meer bepaald voor leerkrachten en leerlingen van de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs.

Wat is KLAAR?

Moeilijke onderwerpen helder maken voor leerlingen van de eerste en tweede graad is niet eenvoudig. Met KLAAR, dat enkel online te bekijken is via Het Archief voor Onderwijs en Smartschool, wil VRT NWS dat gat dichten. Leen De Ridder en Yousri Mekroum laten iedere week een expert aan het woord die ingewikkelde, vaak actuele thema’s op een heldere manier uitlegt.

Liesbet Vrieleman, algemeen directeur VRT NWS: “KLAAR staat voor helder uitgelegd, voor kant en klaar. Met dit initiatief speelt VRT NWS in op een vraag vanuit het onderwijs. In de les hebben leerkrachten nood aan beeldmateriaal dat zaken uit de actualiteit helder uitlegt aan jongeren, om daarna de discussie aan te gaan. Beeldmateriaal dat ook handig in gebruik is om in de klas te tonen. Voor KLAAR zetten we de experten van VRT NWS in.”

Wekelijks bericht voor leerkrachten

Leerkrachten ontvangen vanaf 7 februari 2018 elke woensdagnamiddag een bericht van KLAAR in hun berichtenbox in Smartschool. Ze kunnen de fragmenten onmiddellijk bekijken en doorklikken naar extra collecties met verdiepend beeldmateriaal op Het Archief voor Onderwijs.

Leerkrachten die berichten van KLAAR liever niet ontvangen kunnen zich natuurlijk uitschrijven op dit aanbod.

KLAAR in ‘Ga Naar’

Vanuit het snelmenu ‘Ga naar’ kunnen leerkrachten én leerlingen vanaf vandaag in Smartschool de meest actuele fragmenten van KLAAR bekijken. Elke woensdagnamiddag staan er twee nieuwe afleveringen klaar.

Nieuwsgierig geworden: bekijk alvast Klaar van deze week.

Bron: Smartschool.be