Workshops ICT-week@K2

Tijdens de ICT-week willen we ook dit jaar collega’s de kans bieden om vrijblijvend aan de slag te gaan rond één of meerdere thema’s naar keuze.

Er worden 5 workshops georganiseerd – op school, tijdens de lesuren.

Inschrijven voor de verschillende workshops kan hier. Pas op: de plaatsen voor elke sessie zijn beperkt, wacht dus niet te lang om in te schrijven.

Deze workshops worden gegeven door een professional van het TeamEDU van Microsoft Education of door lectoren van de Howest. Er is ruimte voorzien voor interactie zodat er ook ‘op maat’ gewerkt kan worden. Vragen zijn dus zeker welkom!

En … Wil je aansluiten bij een bepaalde workshop maar lukt dit niet wegens je lesopdracht? Geef zeker de campusdirectie een seintje om te kijken wat mogelijk is!

MA 26/02 (9u20-10u10) – Train je leerlingen in gericht en effectief zoeken op het internet.

Met leerversnellers zoals Search Coach en Search Progress kan je leerlingen trainen in het gericht en effectief zoeken op het internet. In deze sessie ontdek je het concept van de leerversnellers die ingebouwd zijn in Teams voor onderwijs. Ontdek de werkwijze en mogelijkheden om deze zinvol in te zetten binnen je klas. Indien de tijd het toelaat maken we ook de verbinding met AI om je opdrachten nog verder uit te werken. Inschrijven kan hier.

Doelgroep: elke leraar die verwacht dat leerlingen kritisch en efficiënt kunnen zoeken op internet.

MA 26/02 (10u25-11u15) – Spreekvaardigheid oefenen met Flip

In deze sessie ontdekken we Flip voor spreekoefeningen. Met Flip heb je een veilige omgeving waar jij en je leerlingen korte video’s kunnen opnemen en delen. Daarnaast ontdek je ook de mogelijkheid om kant-en-klare topics te gebruiken en om te connecteren met collega’s en hun leerlingen wereldwijd. Indien de tijd het toelaat maken we ook de verbinding met AI om je opdrachten nog verder uit te werken. Inschrijven kan hier.

Doelgroep: elke taalleerkracht of elke leraar die interesse heeft in een eenvoudige videotool waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen gaan.

DI 27/02 (10u25-12u05) – Workshop AI Prompt Engineering

Deze Howest workshop biedt een unieke kans om meer te leren over AI prompt engineering en de vele toepassingen ervan. In de workshop leer je wat prompts zijn, hoe je deze kunt implementeren en evalueren, en hoe je ze kunt finetunen voor specifieke doeleinden. Tijdens de workshop zullen enkele van de meest innovatieve prompts, zoals ChatGPT, DALL-E, MidJourney, Bing Chat en Bard, worden besproken en geëvalueerd. Je krijgt de kans om meer te weten te komen over de verschillende soorten prompts en hoe je deze kunt gebruiken. Inschrijven kan hier.

Doelgroep: elke leraar (punt). A.I. zal een invloed hebben op -en meerwaarde kunnen betekenen voor- elk vakgebied.

DI 27/02 (13u25-15u05) – Workshop The hackers are ready. Are you?

In onze maatschappij wordt een enorme hoeveelheid aan informatie op de één of andere manier gecodeerd. Dat heeft verschillende bedoelingen zoals informatie geheim houden, automatisch ontdekken en herstellen van fouten of de echtheid van de informatie aantonen. Goed doordachte wiskundige technieken om informatie te coderen, worden gebruikt wanneer je elektronisch bankiert, de digitale identiteitskaart gebruikt, een beveiligde e-mail stuurt, … Op zoek naar een workshop om meer te weten over beveiligingsalgoritmes? Wie de code wil kraken, komt naar de Howest workshop van de lectoren van de opleiding Cyber Security Professional. Je krijgt uitleg over de nieuwste methodes van hacking met praktische voorbeelden. (Deze workshop zorgt ook voor een mooie integratie tussen Wiskunde in ICT.) Inschrijven kan hier.

Doelgroep: elke collega die interesse heeft in veiligheid online én specifiek de collega’s wiskunde, economie en informatica omdat cybersecurity hier heel wat raakvlakken heeft.

(A) DO 29/02 (13u25-14u15) – Workshop Ik pen, dus ik ben!

Op school wordt er gewerkt met pendevices. In deze sessie stellen we de pen in voor correct gebruik en gaan we er samen hands-on mee aan de slag! Je maakt kennis met verschillende apps waarbinnen de pen een duidelijke meerwaarde is. Inschrijven kan hier.

Doelgroep: elke collega.