Nieuw@Gusco?

Je bent nieuw op het Guldensporencollege en op zoek naar een beetje houvast rond het ICT-gebeuren? Je bent alvast op de juiste plaats.

In dit overzichtje geven we je kort de belangrijkste info zodat je op een vlotte manier kan starten. Zit je na het doornemen van deze info toch nog met een vraag of zijn bepaalde punten niet helemaal duidelijk dan kan je steeds terecht bij de lokale ICT-coördinator.

(En niet vergeten, ook online is veiligheid en het bewaken van de privacy één van onze prioriteiten. Een goed en sterk wachtwoordgebruik is daarbij onmisbaar. Lees daarom zeker onze aanbevelingen die je hier kan vinden!

  • Webmail

E-mail is de manier waarop op onze school gecommuniceerd wordt. Alle communicatie binnen het korps gebeurt via deze weg. Voor communicatie met leerlingen en ouders wordt de berichtenmodule van Smartschool gebruikt.

Aanmelden op de webmail kan hier. Je vindt ook een link in het menu aan de linkerzijde van deze site of onderaan bij de links op de schoolsite.

Het is sterk aanbevolen om voor je schoolmail een persoonlijke handtekening in te stellen, klik hier voor het stappenplan met de juiste sjablonen.

Rond het gebruik van de schoolmail en smartschool werden campusoverstijgende afspraken gemaakt, die lees je hier.

  • Drukwerk: binnen Gusco wordt er gewerkt met een centrale drukkerij. Drukwerk doorsturen doe je via het afdrukcentrum op Smartschool. Meer info over gebruik van de drukkerij lees je hier.

Voor occasioneel drukwerk kan er in elke werkruimte voor leerkrachten gebruik gemaakt worden van een lokale printer. Hier staat hoe je deze gebruikt.

  • Smartschool

Ons digitaal leerplatform. Elke leerkracht beschikt, net als alle leerlingen over een eigen account. Interims werken met de co-account.

Elke leerkracht kan een eigen vak maken op smartschool en zelf bepalen wie toegang krijgt tot dit vak.

Wie met meerdere accounts werkt kan hier een tip vinden om snel te wisselen tussen verschillende accounts.

De berichtenmodule wordt gebruikt voor alle communicatie tussen personeel en leerlingen, ouders.

Binnen Smartschool is het LVS (leerlingenvolgsysteem) heel belangrijk. Afspraken hoe dit gebruikt wordt kan je op de campus zelf krijgen. Voor een snelle kennismaking met het LVS neem je hier een kijkje. Zelf bepalen wat je ziet in LVS door filters te gebruiken kan uiteraard ook.

  • Skore

Ons digitaal puntenboek. Wie start met Skore kan hier terecht voor info per module.

Meerdere accounts met een puntenboek? bekijk dan zeker deze tip over het delen van een puntenboek.

  • Digitale SchoolagendaOnze digitale schoolagenda. Leerlingen gebruiken op het Guldensporencollege geen volwaardige papieren schoolagenda maar werken met de digitale schoolagenda op Smartschool en beschikken over een papieren planagenda. Hoe je deze krachtige omgeving best gebruikt zie je op deze pagina.
  • Op zoek naar extra ondersteuning?

Heel vaak kan je kleine problemen zelf oplossen, een overzicht van vaak voorkomende vragen hebben we hier gebundeld.

Uiteraard kan je met alle ICT-vragen ook terecht bij de lokale ICT-er. Op elke campus is er minimaal 1 ICT-coördinator die je graag met raad en daad bijstaat. Aarzel niet om ze te contacteren wanneer je een ICT-gerelateerde vraag of opmerking hebt.

CAMPUS ICT-Coördinator(en) Mailadres
Kaai Joerie Claerhout
Mattias Campe
Frederiek Berthier
Steven Sinnaeve
ict.kaai@gusco.be
Plein Timothy Devos ict.plein@gusco.be
Harelbeke Karel Van Dorpe ict.harelbeke@gusco.be
Harelbeke Karel Van Dorpe ict.zuid@gusco.be

Ook voor Skore, de digitale bordboeken en de digitale agenda is extra ondersteuning slechts 1 mailtje verwijderd …

Digitale Schoolagenda Skore Bordboeken
digitale.schoolagenda@gusco.be skore@gusco.be bordboeken@gusco.be