Grafische rekenmachine: gesimuleerd op PC.

De software: TI 84Plus emulator

De software is Wabbitemu en kan gratis gebruikt worden. Het is bovendien portable waardoor je het niet hoeft te installeren om te gebruiken. Je kan het kopiëren en plaatsen waar je wil.

calc2

De software staat op B:\WabbitemuPortable van waaruit je WabbitemuPortable.exe kan openen maar beter is om de volledige map te kopiëren naar je persoonlijke map en het programma van daar op te starten.

Configureren

De kans is heel groot dat je onderstaand scherm ziet. De ROM-image waarvan sprake zal ervoor zorgen dat je het juiste rekentoestel kan virtualiseren.calc1

Klik op de knop “Browse…” en blader naar de “TI-84 Plus emulator”-map die je hebt gekopieerd naar jouw persoonlijke map. Klik daarna op de knop “Voltooien”. Mocht er iets foutlopen, dan kan je de setup opnieuw doorlopen via de menubalk en “Help > Re-run setup wizard…”

Wil je snel toegang hebben tot het programma, dan kan je bv. een snelkoppeling op het bureaublad plaatsen.

Opstartproblemen

Je krijgt een foutmelding “kan niet worden gestart van een UNC path. Gelieve de directory binnen een stationsletter plaatsen en opnieuw proberen.

=>Normaal is jouw Documentenmap en je P-schijf identiek: de ene is een snelkoppeling naar de andere. Helaas moet je voor Wabbitemu via de P-schijf gaan. Het moet dus via Verkenner > Deze pc > Persoonlijke (P:).

  • Je ziet geen rekentoestel?

=> Klik op View > Enable skin.

  • Het ziet er nogal raar uit met het LCD-scherm half over het rekentoestel?

=>Je GRM-venster is wellicht te groot. Je kan het herschalen door in om even welke hoek van het venster, het venster kleiner of groter te maken.

  • Het rekentoestel staat uit?

=>Klik op Debug > Turn on calculator.